Sunday, August 19, 2012

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi




Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır ?






Zeytinyağlı Kereviz Mutfak: Türk Mutfağı.






Zeytinyağlı Kereviz Yapım Zorluğu: Kolay






Zeytinyağlı Kereviz Gerekli Malzemeler;






1 kg kereviz (orta boy)






kereviz adedi kadar havuç






1 su baıdağından biraz az sıvı yağ






yarım çorbakaşığı un






1 adet orta boy soğan






2 adet limon






dere otu






tuz, şeker






Zeytinyağlı Kereviz Tarifi;






Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın. Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın. Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın.






 

No comments:

Post a Comment