Saturday, August 18, 2012

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi


Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır ?




Zeytinyağlı Kereviz Mutfak: Türk Mutfağı.




Zeytinyağlı Kereviz Yapım Zorluğu: Kolay




Zeytinyağlı Kereviz Gerekli Malzemeler;




1 kg kereviz (orta boy)




kereviz adedi kadar havuç




1 su baıdağından biraz az sıvı yağ




yarım çorbakaşığı un




1 adet orta boy soğan




2 adet limon




dere otu




tuz, şeker




Zeytinyağlı Kereviz Tarifi;




Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın. Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın. Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın.




 

No comments:

Post a Comment