Friday, August 24, 2012

Yumuşak Pizza Tarifi







































Yumuşak Pizza



MALZEMELER

250 gr Un

50 gr Margarin

3/4 Su Bardagi Ilik Su

üzerine

100 gr Kasar veya Dil Peyniri

8 Dilim sucuk

2 Adet Domates

1 Çorba Kasigi Feslegen veya Kekik

5 Adet Ziyah Zeytin

3 Adet Yesil Biber

YAPILIŞI

Un ile oda sicakligindaki margarini çabuk hareketlerle yogurun. Kirinti

kirinti bir kivam aldiginda, ilik suyu yavas yavas ekleyin. Oldukça sert bir

hamur elde edin. Hamuru yuvarlak bir beze yapip unlayin. Temiz bir kurulama

bezine sararak bekletin. 30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe

yaglanmis bir pay kalibina yerlestirin. Kenarlarini parmaklarinizla

bastirarak tepsinin kenarlarina dogru yükseltin. 200 dereceli firinda 20

dakika pisirin. Bu arada domatesleri halka halka dograyin. Hamurun üstüne yerlestirip,

feslegeni serpin. Kasar veya dil peynirini, sucuklari da yerlestirip, pizzayi

tekrar firina sürün. Üst malzeme çok hafif pisecek kadar firinda tutup çikarin.






No comments:

Post a Comment