Monday, August 20, 2012

vücudu toksinlerden arındırma



kutuda veya şişede satılan hazır meyve ve sebze suları, kendinizin sıkıp taze olarak içeceğiniz sulardan çok farklıdır, çünkü hazır ambalajlı içecekler pastörize edildikleri ve taze olmadıkları için besin değerlerini büyük ölçüde yitirmişlerdir.


meyve ve sebze sularını şişelemek veya herhangi bir şekilde saklamak üzere konserve etmek, içeriğindeki organik elementleri yok etmek demektir. bunun dışında, hazır içeceklerde çeşitli katkı maddeleri, şeker veya tatlandırıcı ilavesi bulunabiliyor. pastörize edilmemiş meyve suyu canlı hücrelerle doludur, saftır ve katkı maddeleri içermez.



canlı ve herhangi bir işleme ve ısıya maruz bırakılmamış meyveler vücudu toksinlerden temizlemeye, yenilenmenize, enerji kazanmanıza ve aynı zamanda gevşemenize yarar. meyve ve sebzeler iyi bir lif kaynağıdırlar.



sebzeler ve meyveler, vücuttaki farklı sindirim süreleri nedeniyle ayrı öğünlerde tüketilmelidirler. meyvelerin ortalama sindirimvcudu toksinlerden arndrma süresi 15 dakikayken, sebzelerde bu süre 30 dakika ve üstü olabilir. ancak büyük ölçüde su içerdiklerinden taze olarak sıkılmış sebze meyve suları karıştırılabilir.


gerek meyve ve sebzelerin bütün halleri, gerekse bunların suları yemeklerin yanında değil, ayrı bir öğün olarak içilmelidir. sebze ve meyvelerin suları bir yemeğe eşlik içeceği olarak değil, ayrı bir öğün olarak tüketilirse arındıran ve bedeni alkali yapan etkilerinden yararlanılanılabilir. yemekle birlikte veya yemekten sonra yenilen meyve ve içilen meyve suları, tam tersi etkiyle bedende asit oluşumuna neden olur.








Etiketler:besin değeri, katkı maddeleri, lif kaynağı, sindirim, vücudu toksinlerden temizleme

No comments:

Post a Comment