Friday, July 20, 2012

Güllaç Tarifi













- Yarım kg ( 200 gr ) Güllaç Yaprağı
- 1.5 litre süt

- 1.5 su bardağı toz şeker

- 150 gram ceviz













1) Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.


2) Kaynayınca altını kapatın ve el yakmayacak ısıya gelinceye kadar bekletin. 


3) Güllaca kaynar süt dökerseniz, güllaç hamur olur. Süt çok soğuksa da, yapraklar sütü emmez.O yüzden tam arasını bulmanız lazım.


4) Bir sıra güllaç yaprağını döşeyip, üzerini bir kepçe süt dökerek ıslatın. Güllaç yapraklarının parlak kısımları üst tarafa gelsin.


5) Orta sıraya irice kıydığınız cevizleri de döşeyip, kalan yaprakları da döşeyin.


6) Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip, ikram edebilirsiniz.






*İstediğiniz kadar cevizi servis sırasında öğütüp üzerinede dökebilirsiniz.






Afiyet Olsun ..   









No comments:

Post a Comment